Foto: Henrik Bengtsson

 Foto: Henrik Bengtsson

Intervju

Sebastian Kjersén

Publicerat 2010.02.19

    I mars släpps västsveriges enda modemagasin; MODS Magazine. Vi tog ett snack med modeentrepenören och grundaren Sebastian Kjersén.

    Hej, vad gör du Sebastian?
    Just nu sitter jag och jobbar med lanseringen av MODS Magazine. Både med hemsidan och det första numret. Planeringen av fashionDAYS som äger rum i maj tar också mycket tid.

    Vilka står bakom MODS Magazine
    Gänget som skapar magasinet springer ur fashionWORK som är ett nätverk av unga modekreatörer i Borås. Sju personer ur det nätverket sitter i redaktionen. Sen är det en massa människor som hjälper till, fotografer, stylister skribenter med flera. De som skapar magasinet gör det på ideell basis, annars hade det aldrig varit möjligt. Vi har startat det på egen hand och samarbetar med Marketplace Borås, kommunen och andra organisationer.

    Vilken inriktning kommer ni att ha?
    Mode, textil och design. Fokus på Västsverige men vi täcker resten av Sverige också. Vår profil ligger någonstans mellan Habit och Bon. Vi vänder lika mycket till de som jobbar i branschen som till konsumenter. Vi kommer att ha mycket fokus på entreprenörsanda och inspiration, och inte så mycket på shoppingaspekten.

    Varför startar ni MODS Magazine
    Vi saknade täckning på mycket som händer i Borås och Västsverige, t.ex textilhögskolans examensvisningar. Det händer mycket som inte uppmärksammas pga avsaknaden av modemagasin i regionen. Bevakningen utgår från redaktionerna och de sitter i Stockholm…

    Tack Sebastian, ska bli spännande att läsa det!
    Tack själv, allt som händer inför releasen går att följa på www.modsmagazine.se.