Samtal med Peter Saville OBS FULLSATT

*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT

Peter Saville har arbetat med kommunikationsdesign sedan 70-talet. Som grundare till den legendariska indie-labeln Factory Records gjorde han omslag till grupper som Joy Division och New Order. Tillsammans definierade designen och musiken uttrycket för en ny brittisk generation.

Tordag den 11 november kl 12:00 har vi ett lunchsamtal med Peter Saville på HDK.

Martin Farran Lee, adjungerad professor i visuell kommunikation på HDK,  är samtalspartner.

Peter Saville har nu en ledande strategisk roll i omdaningen av staden Manchester genom ett konsultuppdrag som Creative Director för stadens styrelse. Han har bland annat utvecklat stadens profil; Original Modern som anspelar på stadens historia som industrialismens födelseort. Och han har nyligen tagit fram mönstret Modern England till Englands fotbollströjor.

Bland Peter Savilles stora utställningar märks en retrospektiv utställning på Londons design museum 2003 och Migro museet I Zurich 2005. Just nu visas nya verk som han skapat tillsammans med konstnärinnan Anna Blessmann på Frac Champagne-Ardenne från 30:e september.

Det kostar inget att gå men anmäl dig till info.ada@businessregion.se senast den 9:e november. Platserna är många men begränsade och först till kvarn gäller. Så vänta inte med din anmälan.

Det finns kaffe och mackor att köpa men du behöver beställa i förväg, i samband med att du anmäler dig. Ange om du vill ha kalkon eller vegetarisk (55kr). Mackorna går att köpa 11:45 -11:59. Sedan börjar det, och då stänger vi dörren. Ta med kontanter, gärna jämna. Man får ta med egen matsäck om man vill.

Om du har frågor till Peter Saville kan du maila dem till info.ada@businessregion.se eller skriva dem som kommentarer nedan så lämnar över dem till Martin.

Varmt välkomna önskar,
ADAHDKWelcom

*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT*FULLSATT

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng