Pia Aleborg tar över på Röhsska

Nu på lördag, den 28 mars kl. 13.00, tar smyckekonstnären Pia Aleborg över pinnen från keramikern Marianne Hallberg i Röhsska museets nya satsning, Konsthantverksstafetten.

Smyckena som visas kommer direkt från utställningar på Gallery Loupe i New York och Fashion and Textile Museum i London. De ingår i serien "In the Act" som Pia arbetat med sedan 2007. Hon har gått ut i ett villaområde och tittat på former och färger, men framförallt på hur det kan se ut på marken och i trädgårdar -konstruerad natur.

-Berätta mer Pia.

-Jag har tagit fasta på hur asfaltens lagningar och reparationer ser ut, på gräsmattornas löv och på pinnarna på gångvägen. Även om någon har försökt att få ordning så ser det ofta slarvigt ut. Eller kanske snarare omedelbart och direkt; som om någon bara velat "fixa till" det lite snabbt eftersom ingen kommer att lägga märke till det ändå. Men jag har sett det, och jag tycker att det omedelbara och opretentiösa uttrycket har en kvalitet som jag vill ta mig an och som jag tycker är rolig och snygg. Under arbetets gång har jag själv arbetat likt en asfaltläggare: snabbt, metodiskt, intuitivt och utan att lägga tillrätta för mycket. Jag har ofta låtit slumpen styra. Men, emellanåt har jag piffat till det lite likt en hemmafru som planterat ut en rosa perenn i sin rabatt! Det blir fint.

Se mer av Pia på www.piaaleborg.com och läs vår intervju med henne här.

Vernissagen är den 28 mars kl. 13.00. Utställningen pågår till den 19 april.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng