Mycket som händer i helgen

Den här helgen bjuder på flera storslagna arrangemang, det blir det svårt att välja... Men försök ta del av Bill Drummond som gör performance i Göteborg hela helgen. Mycket på världskulturmuseet men också mitt på stan.

Hasselblad Center öppnar på lördag med utställningen/tävlingen Ny Nordisk Fotografi 2010, (vernissage redan ikväll 18.00-19.30). Lovisa Ringborg från Göteborg vann tävlingen på master nivå. Nellie Palomäki från Finland van på bachelornivån. Priserna är stipendier på New York respektive London.

Den fotointresserade har dessutom en till vernissage dagen därpå, Fredric Nord visar Delen och Helheten på, Artspace and us, Södra vägen 30, 19 - 22.

Konstepidemin firar man sin årliga högtid; Konstepideminsdag. Här står skapandet i centrum. Det brukar vara flera band som spelar, fritt måleri och massa god mat. Ligger ovanför Linnéplatsen vid filmskolorna. I år blir dagen dessutom startskottet för projekt Potatisätarna, så ta med sättpotatis!

I Hammarkullen går man verkligen man ur huse. Hela stadsdelen kommer skaka av sambarytmer och grilldoften kommer ligga tung under Hammarkullekarnevalen hela helgen. Så tar er till Hammarkulletorget; titta, smaska och dansa! På lördag startar karnevalståget kl 14:30. På söndag är det barnkarneval i samma anda den drar igång kl 12:00.

Men Majborna kan också ställa upp mangrant när det gäller! På söndag blir det Megaloppis i hela Majorna-Kungsladugård. Under devisen envar sin egen loppis skapar majborna sina egna små mini loppisar som tillsammans utgör denna megaloppis. Tillståndet gäller för hela stadsdelen så räkna med att fynda på små bakgator såväl som på de stora torgen. Förra året var det högst tryck på Stigbergstorget och Mariaplan. Megaloppisen arrangeras av föreningen Ekologisk stadsdel Majorna med tidskriften Camino som medarrangör.

Sen händer det förstås en massa annat kul som vi inte lyckats få med här…
Trevlig helg önskar ADA

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng