Illustration: Hanna Westberg

Mode och Staden

Det svenska modeundret har varit en populär ingrediens i Sverigebilden de senaste åren. Det är fortfarande poppis men försäljning och antalet mindre märken som överlever minskar.  Finanskris och lågkonjunktur gör sitt men nedgången hade redan börjat innan den.

Vad är kopplingen mellan mode och bilden av en stad? Vad är modets drivkrafter och hur påverkar de stadens utveckling? Vad har västsvenskt mode tillfört och tillför Göteborg?

Idag (på Röhsska 18.00)  talar Carina Gråbacke och Jan Jörnmark talar om Västsvenskt mode i ett historiskt perspektiv och hur modet är en del av vår urbana kultur.

Bakgrunden är en kartläggning av den textila modeindustrin i Göteborgsregionen gjord av kvällens talare på uppdrag av Business Region Göteborg 2008

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng