Bild Magnus Helldahl

 Bild Magnus Helldahl

Intervju

Magnus Helldahl?

Publicerat 2012.10.26

    Magnus Helldahl känner många igen från gamla tider på Win-Win. Men, nu är det nya tider och han har fingrarna djupt i grytan på ett nytt co-working-ställe på Andra Långgatan som heter Pavement. Ända sen vi gillade det på Fb har vår feed varit fullproppad med små utrop om allt som händer där och alla som kommer dit. Vi blev såklart nyfikna och hörde av oss till Magnus för att få reda på mer.

    Hej Magnus, vad gör du?
    Lite av varje kan man säga: introducerar nyfikna kreatörer/grannar/förbipasserande, förbereder för öppning av kaffebaren, roddar event, river innertak, målar mm mm..

    Berätta om Pavement för oss som inte vet allt!
    Pavement är ett coworking-space på Andra Långgatan 27 där du som medlem tillsammans med andra frilansare/konsulter/kreatörer använder oss som ditt eget "kontor"! Vi kommer att ha en kaffebar öppen för allmänheten i halva lokalen där det blir fritt fram att komma in på kaffe och läsa ett magasin, en bok eller bara hänga runt... samt att vi även ser oss som ett slags galleri som kan bokas för egna event: ex vernissage, designmarknad,  releaser av olika slag, workshops mm mm

    Det verkar hända saker hela tiden, i alla fall på er Fb-feed, roligt! Hur har starten varit?
    Starten har varit intensiv, slitsam men rolig! Mycket positiv respons på konceptet och stort intresse för både coworking-delen och eventen! Men i ärlighetens namn serverar vi än så länge bara bryggkaffe, the och kakor utan att ta betalt! Kaffebaren beräknas vara färdigbyggd och igång om ca 2 veckor och kommer att drivas av gänget bakom Espressobaren på Bengans!

    Men, kan man finna lugn och arbetsro där med?
    Vill man ha lugn och ro så har vi ett lite mer städat mötesrum för upp till ca 10 personer, som man kan låna för ex coaching, kundmöten, vila, skypekonferens, telefonsamtal etc... annars är väl inte direkt lugn och ro någonting jag förespråkar för att få fart på kreativiteten! Men jag förstår vad du menar och tanken är också att du som medlem, för bästa möjliga fokus vid datorn, ska kunna få ett par sjyssta hörlurar när du signar in dig på vår coworking-del...

    Hur ser du på stämningen eller vibben just nu i stan vad gäller samarbete, nya företag osv?
    Inget jag direkt har någon järnkoll på känner jag, men visst tror jag att det samarbetas mycket mer över "gränserna" just nu än tidigare.. Exempelvis mellan områden som tidigare varit ganska stängda/trångsynta:  ex akademi/kultur/industri/näringsliv!/besöksnäring etc.
    Så vibben är bra tycker jag, det är bara för alla att ösa på och se möjligheter och inte hot i att det blir fler och fler profilstarka aktörer i stan.

    Visst har det kommit ett gäng nya såna här ställen bara det senaste, jag tänker på Entrepreneurial Hive och Posthotellets foaje  t ex? Vad beror det på tror du?
    Absolut, det stämmer! Att jobba flexibelt och självständigt fast ändå tillsammans med andra, i ett inspirerande och kreativt sammanhang blir allt mer vanligt och populärt! Men för mig som kommer från House of Win-Win-hållet är det minst lika viktigt, om inte viktigare, att också skapa en attraktiv mental miljö och hela tiden jobba med förhållningssättet till ex konst, kreativitet mm... där ingår medskapande, social hållbarhet och tillåtelse som för för mig är väldigt viktiga faktorer, och där vet jag inte om vi är så många på banan ännu.

    För att nämna några aktörer jag tycker gör det bra i att skapa attraktiva kreativa plattformar, så är det bl a Urban Artroom, Frilagret och Hey It's Enrico Pallazzo!

    Tack Magnus och lycka till!