Bild från Hitta.se

Kulturkollektiv i Kviberg

Vi har fått flera önskemål om mötesplatser inom kulturella och kreativa näringar på sistone. Och det finns fina möjligheter på Kviberg i östra Göteborg så vi börjar där.

Kvibergs Museum rymmer möjligheter för ett center för Slöjd och Konsthantverk. Man skulle kunna skapa såväl som sälja där. Det är över 700 kvm så man behöver vara ganska många för att hyran per person ska bli rimlig. Vi kollar på lokalerna och snackar förutsättningar den 15:00 tisdag den 25:e april. Hör av dig till info@adasweden.se om du är intresserad.

Och på Kvibergsnäs Landeri startas just nu ett kulturkollektiv där människor som arbetar med olika typer av kultur kan arbeta, mötas och nätverka. De letar just nu intresserade kulturaktörer som vill hyra kontor, ateljé eller skrivbordsplats. Initiativtagarna är filmklippare respektive regissör/animatör. Hör av dig till forsellpatrik@gmail.com om du är intresserad. Det blir en första visning nu i helgen.

Dessutom finns Kompani 415, en kreativ samarbetsplats med både open space-platser, fasta skrivbordsplatser och egna rum att hyra för personer som har verksamheter inom kulturell, kreativ eller social sektor, plus möjligheter att hyra små och stora samlingslokaler för olika typer av evenemang. Hör av dig till kontakt@kompani.nu och se mer på hemsidan kompani415.se.

Kvibergs Marknad tar också gärna emot kulturutövare och kan tänka sig att hyra ut delar av de tre stora stallbyggnaderna som nu hyrs ut ”båsvis” till ateljéer och/eller konst, konsthantverksmarknad. Marknaden är nu öppen bara på helgerna men det är möjligt att ha tillgång till dem hela veckorna. Slöjdaren Anders Lindberg håller nu tillfälligtvis till i en ca 150 kvm stor lokal och hoppas i höst kunna starta någon form av slöjd-konsthantverksbutik med verkstad och aktiviteter och är öppen för fler, hör av dig till info@anderslindberg.com  om du är intresserad.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng