Foto; Marcus Jahnke

 Foto; Marcus Jahnke

Aktiviteter

Kreativitet med Ramnath

Publicerat 2010.01.28

    Igår talade den Indiske Management Professorn Ramnath Narayanswamy, från Indian Institute of Management i Bangalore, om vikten av kreativitet på årets första lunchseminarie.

    Ramnath har arbetat med kreativitet under 15 år. Hos oss talade bland annat om vikten av att vara barnslig.

    Vi tenderar att ta kål på barnet inom oss. Den barnsliga egenskapen gör oss mänskliga. När man slutar att vilja något nytt är man död, menar Ramnath.

    Under seminariet talade Ramnath även om människans bagage och framgångsfaktorer.

    - Alla har ett bagage men det tillhör det förgångna. Det som ligger i framtiden skall vi inte tänka så mycket på. Det viktiga är att vi hela tiden lever i nuet. Framgång kan vi aldrig återanvända. Man kan inte leva på historiska framgångar. Vår potential är obegränsad. Tappar du energin så ska du lyssna på din kropp.

    Till sist talade han sig varm om rebeller. Han menade att det behövs kritiska människor i stora företag. Många blir osäkra av olika åsikter. Företagen tenderar att ”ta kål” på dem. Vi måste respektera rebeller. Hjärtat kommer aldrig att lura dig. Utgå från ditt hjärta istället för ditt huvud.

    Idag är Ramnath gästprofessor på Business & Design Lab vid Handelshögskolan i Göteborg. Lunchseminarierna gör ADA i samarbete med Business & Design Lab och HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs universitet).

    Hela Ramnath´s  presentation finner du här.