Bild: Tillväxtverket

Kreametern - för dej som behöver siffrorna

384 miljarder i omsättning, 5% (231 000) av alla sysselsatta i Sverige och 3,1% av BNP. Det är vad de kreativa och kulturella näringarna (KKN), de vi jobbar för, skapar. Rätt mäktigt att få det svart på vitt.

Dessa siffror fick vi på releasen av årets upplaga av Kreametern - vilket helt enkelt är speciellt framtagen myndighetstatistik om KKN-näringarna. Siffror som dom här är viktiga att ta fram och använda för att såna som vi på ADA - främjare, men också politiker, ska kunna göra rätt val och prioriteringar. Vill du veta mer, och kanske kolla lite siffror för t ex Västra Götalandsregionen, så in och kolla upp Kreametern.

PS. Vi har precis sjösatt ett projekt där vi ska kartlägga de kreativa näringarna i Göteborgsregionen. Mer om det när det är klart nån gång tidigt nästa år!

Här finns Kreametern

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng