Foto: CBS, dk. Bild: Pierre Guillet de Monthoux

 Foto: CBS, dk. Bild: Pierre Guillet de Monthoux

Just nu

Konst, olikheter och management

Publicerat 2014.03.17

  • Göteborg
  • Konst

Vårens första lunchföreläsning på HDK är med professor Pierre Guillet de Monthoux. Pierre är professor i Philosophy of Management vid Copenhagen Business School och ledare av CBS Art Initiative. Han kan betraktas som en internationell pionjär på området konst och företagande.

Pierre kommer att tala om vikten av konst och estetik då det ofta talas om dagens företagande där efterfrågan på kreativitet har blivit som ett mantra. Hur kan detta fungera ihop?

Han har en lång karriär inom forskning och har även satt igång flertalet spännande kulturella evenemang. T.ex. har han varit med om att organisera små operafestivaler i bergen i Nice omgivningar, såväl som vetenskapliga workshops för konstnärer, företagare och forskare där även besök i konstgallerier har ingått i programmet

Föreläsningen är på svenska och den är gratis.

Lunchen tar du med dig eller köper något i caféet på HDK. Ring till Tamar (mobil 070-992 60 23) och boka om du vill köpa en smörgås. Glöm inte kontanter så går allt snabbare.

Anmäl dig till info@adasweden.se senast måndag den 31 mars.

Datum: onsdag den 2 april

Tid: 12.00 - 13.00

Plats: HDK, Aulan, Kristinelundsgatan 6-8 i Göteborg

Lunchföreläsningen är ett arrangemang av Business & Design Lab och ADA. Business & Design Lab är ett samarbetemellan HDK och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet