Intervju

Jonathan Josefsson

Publicerat 2008.10.31

    Nu har vi snackat lite med målaren/textilaren Jonathan Josefsson, ni som vill veta ännu mer får se till att komma i tid till Pecha Kucha på Nef den 12 november.

    Hej, vad gör du Jonathan Josefsson?

    Sitter mest hemma med mina sjuka barn, men borde göra massa annat. Det stora projektet just nu är en stor offentlig utsmyckning till Lärcenter i Forshaga kommun. Det kommer att bli en stor tuftad matta som jag skall börja tillverka på måndag. Hela konstverket beräknas färdigt i mars nästa år. Det skall bli riktigt kul att få göra, den som vill kan följa utvecklingen på min blogg: ollio.blogspot.com

    Vad har du på gång? 

    Fler offentliga utsmyckningar och det är superkul eftersom det är det jag helst av allt vill göra. Jag skrev på kontrakt igår om en vägg jag skall göra åt en nybyggd skola på Donsö. Det blir också tuftad matta men blandat med måleri.

     Vad tycker du om det allmänna läget i göteborg?

    Helt ok, jag tror på Göteborg i framtiden, vi kommer att växa och bli en fantastisk kulturstad. Utvecklingen i Majorna där jag bor är väldigt bra, då konstnärer och andra kreativa tar över alla gamla butikslokaler, det kommer definitivt fortsätta vara en fin kulturarbetarstadsdel, om inte marknadshyrorna införs.

     Vad behövs mer?

     Lagliga graffitiväggar. Det är ju helt sjukt att man inte tar tillvara på all den kreativa kraft som Göteborgs graffitimålare har. Istället väljer Göteborg att motarbeta dem och vem tjänar på det? Ingen. Men skateparken är i alla fall ett steg åt rätt håll.

     Vad får man inte missa just nu?

    Min och Camilla Boströms utställning på den lilla klädbutiken Drift på Värmlandsgatan 18. pågår tom 6 nov. 
    Allt som händer på Rhösska, som har gått från sovande tillstånd till att bli det bästa museet i Göteborg. Gissa tack vare vem?

    Ok, jag gissar för mig själv... Tack så mycket Jonathan, ses på Pecha!