Bild: Anna Persson

Interaktiv textil

Hur kan textilier interagera med människor? deta har Anna Persson doktorerat på inom Smart Textiles på textilhögskolan i Borås. Mattor som ändrar mönster och kläder som kommunicerar med objekt är exempel på vad hon har utvecklat.

Den 5 juni disputerade Anna Persson, doktorand vid Textilhögskolan med inriktning mot Smart Textiles. Hennes avhandling ”Exploring textile materials for interaction design” behandlar ämnet textil interaktionsdesign med avseende på framförallt stickade textila material.

Hennes experiment har resulterat i till exempel kostymer som känner av att användaren gör en viss rörelse och då skickar en trådlös signal till en väggbonad som ändrar sin mönsterbild, och interaktiva mattor (tillsammans med Kasthall mattor & golv). ”Spår” lyser upp då någon trampar på den och värmemattan ”Glöd” går från att vara randig till att bli rutig.

Här finns rapporten att läsa eller ladda ner.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng