InnovationslabbADA: tillgänglighet!

Hur får vi alla att kunna och vilja vara med? Vad behövs för att det ska bli möjligt? Kan vi utveckla nya idéer  för att göra samhället bättre för alla? Göteborgs stad jobbar utefter ett ambitiöst program för att nå full delaktighet för personer med funktionsvariationer, men det är inte ett arbete som är vare sig enkelt, eller färdigt. Vi misstänker att en del bra idéer och tankar kan finnas hos er. Därför gör vi ett innovationslabb i frågan 19-20/11.

Vi kommer under en och en halv dag i fem olika grupper jobba med redan förberedda frågor kring delaktighet, tillgänglighet och funktionsvariationer med deltagare från de berörda förvaltningarna, företag, experter och behovsägare, och vi hoppas det även finns kreatörer som vill delta och bidra i detta labb. När vi tittar på utmaningsfrågorna som vi ska jobba med känns kompetenser som servicedesigner, UX-designer, grafisk designer, kommunikatör, inredningsarkitekt, industridesigner, produktdesigner mest mitt i prick men även konstnärer, filmare, fotograf mfl skulle bidra med värdefull input.

--------------------

Alla får ta del av alla resultat och vi kommer även skicka med material så deltagarna kan fortsätta jobba med innovationsmetoder enligt servicedesignupplägg. Vi tror också att en hel del nyttiga kontakter kommer kunna knytas under workshopen. Lite av en metoddriven matchmaking hoppas vi på.

(Alla idéer som kommer fram i workshopen är alltså öppna för alla att använda.)

-------------------------

ADA arrangerar InnvationslabbADA:delaktighet! i samarbete med Göteborgs Stads berörda förvaltningar*. Workshopen äger rum på Radisson Lindholmen, den 19/11 kl 13-16 samt 20/11 kl 9-16.
Vi ordnar med fika och lunch.

Anmälan sker till info@adasweden.se och är bindande.
Sista anmälningsdag är den 12 november.

(Det är kostnadsfritt att delta men väldigt begränsat med platser så vänta inte med din anmälan. Vi söker ett litet gäng kreatörer med intresse för delaktighet, tillgänglighet och funktionsvariationer. )

-------------------------

* Deltagande förvaltningar:
Arbetsmarknad och vuxenutbildning
Fastighetskontoret
Idrotts- och föreningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen
Västra Göteborgs stadsdelsförvaltning

-------------------------

Innovationslabbet arrangeras av ADA på uppdrag av Västra Götalandsregionen.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng