I all enkelhet

På en av New Yorks flygplatser finns det en skylt med texten; ””How to read the signs on this airport”. Frågan är varför man behöver en skylt med instruktioner till hur man läser en annan skylt?

Per Mollerup, professor i design vid konsthögskolan i Oslo och grundare för designbyrån Mollerup Designlab A/S i Köpenhamn, talade om Simplicity för HDK:s studenter och andra intresserade i Valands (Valands konsthögskola i Göteborg) stora aula den 21 november. Mollerup visade flera exempel på vad som kan tyckas vara enkelt på en nivå är ofta komplicerat på en annan nivå.

Per Mollerup är författaren bakom en rad uppmärksammade böcker bland andra; Marks of Excellence, The History and Taxonomy of Trademarks, Collapsibles, A Design Album of Space Saving Objects, och Wayshowing, A Guide to Environmental Signage.

Läs mer om Per Mollerup och Mollerup Designlab på www.mollerup-designlab.com

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng