Bild: ADA

 Bild: ADA

Lokalt

Höst, helg, härligt

Publicerat 2011.11.18

    Blir det nån superdimma i helgen månntro? Vi vet vilket slags väder vi hoppas på. Nå, man får se vad det blir av löpsedlarnas braskande rubriker men en sak är säker, vi kommer i alla fall ha mycket att göra.

    Vi börjar med fredagen den 19/11:s begivenheter: kl 19 på Martini projects i Lyckholms fabriker är det vernissage på  Planet X, en utställning av Tommy Andersson & Mark Frygell.

    Nöjesguiden har smygläsning på Göteborgs Auktionsverk mellan 18.30 och 20.30, smygläste vi på Göteborg Nonstop. Tredje Långgatan 9.

    Galleri Box är det vernissage på fredag kl 18 av IASPISstipendiaten Lu Pingyans uställning TimeCapsule.

    Vasa Konsthall på Läraregatan 3 visar en komplett samling av Miros litografiska originalaffischer.

    Göteborgs Fotografiska Förening fyller 75 år, och firar stilenligt med en fotoutställning. Lördag och söndag en trappa ner i MacForum, Östra Hamngatan 16, mellan 11 och 17.

    På lördag är det Breakdance-battle, kl 12-16 på Gamla Varvsgatan, i den söndertagade gångtunneln under Djurgårdsgatan. Skill Bill Crew fixar.

    Christian Partos ställer ut sina ljusinstallationer E.L.O. på 3:e våningen, Sockerbruket. Öppnar kl 12 på lördag.

    Kerstin Olsson och Nina Pereg har vernissage (ej tillsammans) på Galleri 54.

    På söndag är det TEDxYouth på Hotell 11, Eriksberg. Internationella barndagen firas med unga talare. Det verkar finnas platser kvar men skynda att anmäl dig.

    Lite fågelskådning kanska kan vara en fin avrundning på helgen. I Botaniska huserar just nu den sällsynta och färggranna bändelkorsnäbben. Ta med kikare och kamera.