Inspiration

Helgtips v.37

Publicerat 2010.09.17

    Höstrusk, kan vara ganska mysigt… Det händer dessutom en hel del roliga grejer i stan!

    Ikväll är det t.ex Picknick-afton på Oceanen. Trevlig annorlunda utekväll. Man tar med sig egen favoritmat, dryck och vänner och avnjuter sedan musik och samtal i picknickformat. Borden är dukade, kandelabrarna tända och porslin finns att tillgå.
    Sångerskan Jessica Winnberg valt ut sina favoritkärlektlåtar ur 30-talets jazzskatt. De framförs tillsammans med pianotrion som består av Sven-Erik " Svenna" Dahlberg piano, Stefan Wingfors bas och dragspel och Johan Håkansson trummor. 100 spänn i dörren.

    Ikväll öppnar dessutom utställningen Kimono Fusion på Världskulturmuseet med stor baluns. En liten bit Tokyo mitt i Göteborg.

    Ut och cykla!
    Manifestation för att Göteborg ska ändra sin trafikpolitik. På lördag samlas cyklister i Bältesspännarparken kl 12.00 varifrån ett demonstrationståg trampas igång kl 12.30. Det cyklar sedan Avenyn–Östra Hamngatan, från Götaplatsen till Brunnsparken. Cyklar i alla dess former är välkomna!

    Efter det kan man cykla rka vägen till heden för kl tre blir det fotbollsuppgörelse mellan präster och imamer -Muslimer, Sikher och Kristna i mixade lag. Kommentatorer: Pontus Bäckström & Glenn Hysén

    Men kl tre på lördag samlas också alla scooterfans på Götaplatsen för Scooterns Dag med samling . Ikväll (fredag är det uppvärmning på Svea (gamla Klara). Lördags schemat ser ut så här:
    Götaplatsen 1500-1515
    Strömmingsluckan 1545-1730
    Tikibaren 1800-2100
    The Pied Piper Soul Club 2100-0300

    Dessutom är det ju som bekant val på söndag, därför är det också valdag på Naturhistoriska museet hela helgen. Valen är öppen!

    Trevlig helg!
    //ADA