Bild: Something Borrowed

Hej vad gör ni Something Borrowed?

Vi såg att den nya kläduthyrningstjänsten Something Borrowed precis sett dagens ljus och blev nyfikna på vad företagets ”girl bosses” (japp, det är deras egna titlar) och grundare, Daniella Letica och Madlén Fondén tänkte om modeindustrin.

Hej vad gör ni, Madlén och Daniella?
Vi dricker kaffe och jobbar lite, trots att det är påsk. Vi är alltid strikta med att inte jobba mer än normalt antal timmar per vecka, men nu har vi flexat ut tidigare.

Ni har ju precis lanserat er tjänst somethingborrowed.se för allmänheten, där man kan hyrlåna kläder online, så det är kanske mycket att göra nu?
Företaget har funnits ett tag, men ja, nu har vi öppnat portarna för alla. Det känns spännande och förväntansfullt! Tidigare har vi prövat med några testpiloter men nu ska vi efter flera månaders hårt arbete få se resultatet. Tjänsten är tillgänglig över hela Sverige, men bara online. Vi har ingen fysisk butik, utan arbetar från vårt kontor och lager i Sisjön.

Var fick ni idén om kläduthyrning ifrån?
Madlén: – Vi möttes på Handels och kom snabbt på att vi arbetar bra ihop och har faktiskt bollat olika företagsidéer med varandra länge.
Daniella: – När jag efter Handels läste min master på Textilhögskolan i Borås insåg jag att klädindustrin är vidrig. Jag ångrade mig nästan och tänkte att jag inte ville vara en del av den. Så om vi skulle arbeta med mode skulle det behöva vara på ett hållbart sätt som kunde bidra till förändring.

Har ni funderat något över skönhetsnormer?
Även om vi inte aktivt arbetar med skönhetsnormer i vår marknadsföring är det viktigt för oss att våra kunder känner igen sig i våra marknadsföring och vi försöker se till att använda ”vanliga” kvinnor som modeller för våra kläder och ha kläder i många storlekar. Vår målgrupp är snarare kvinnor över fyrtio än tonåringar och de är sällan pinnsmala som modeller.

Har Something Borrowed någon särskild stil som ni försöker nischa er inom?
Vi fokuserar på hållbart tillverkade kläder av god kvalitet. Gärna inte alltför trendiga plagg, utan tidlöst och stilrent. Men inte så mycket basplagg. Tanken är att våra kläder ska användas som komplement till den garderob man redan har. Svenskar är ju tacksamma så tillvida att många har en ganska bred och gemensam stil. Men vi vill bidra med lite vardagslyx.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng