Bild. Sebastian Kapocs tog en selfie i hissen

 Bild. Sebastian Kapocs tog en selfie i hissen

Just nu

Hallå där Sebastian Kapocs!

Publicerat 2014.10.02

  • ADA
  • Göteborg
  • Inspiration
  • Intervju

Stimulans för alla sinnen. Avenygruppen satsar i Auktionsverkets gamla lokaler på Tredje Långgatan. Snacka om historisk mark på olika sätt, inte minst för kreatörs-Göteborg. Här i krokarna är det verkligen klassisk kreatörsmark.Vi har pratat med Sebastian Kapocs, ansvarig för kulturarenan som ska ligga i själva auktionslokalen.

Vad är det för nytt som händer i Auktionsverkets gamla lokaler?
Oj, det händer massor. Det kommer till exempel att finnas fem restauranger där man kan ta en bit mat i en miljö som inte påminner om någon annan i Göteborg. Först ut blir en italiensk restaurang, Taverna Averna, som följs av en kinesisk, Made in China. Näst på tur är den mexikanska restaurangen Tacos & Tequila, ett surdegsbageri, ett café och så blir det en vinbar också.

Spännande, vad mer finns det att göra?
Går du en våning upp så möter du vår nya kulturarena. Tanken är att ingen dag ska vara den andre lik. Det blir inga fasta öppettider, utan vi anpassar efter varje arrangemang. Det blir designmässor, filmvisningar, författarfester, konstutställningar, konserter och mycket mer. Man kan se det som en plats för kulturella evenemang blandat med privata event och fester.

Vad har inspirerat er till den här satsningen?
Vi har faktiskt ingen speciell förebild, och känner inte till någon annan som erbjuder det här konceptet. Vår tro är att det finns en stor attraktionskraft i att ha ett stort utbud på ett och samma ställe. Våra gäster får uppleva öppenheten mellan innergårdarna och myllret av liv på ställen och mellan ställen. Det blir ett stort och spännande kluster att mingla i, där restaurangerna drar folk till kulturarenan och vice versa.

När är det premiär och vad händer då?
Det blir den 6 november, med en utställning av brittiske fotografen Mick Rock som pågår i tio dagar. Mick är känd för sina bilder på rocklegender som David Bowie, Lou Reed och Iggy Pop – för att nämna några exempel.

Tack Sebastian, lycka till nu på invigningen!
Tack själv och välkommen hit för att upptäcka en riktigt spännande mötesplats i Göteborg inom kultur, evenemang och restaurang.