Intervju

Galleri ORO?

Publicerat 2010.01.15

    Just nu håller vi på att bygga utställningen Luckily She Had a Sense of Humor, som öppnar i kväll klockan sju. Mycket att göra, som vanligt, men väldigt roligt! Kvällens vernissage kommer att bli extra speciell eftersom vi för första gången testar att samordna vernissage med Galleri Hit på Älvsborgsgatan och Enrico Pallazzo. Förhoppningen är att skapa en bra gallerirunda för publiken.

    Trevligt! Vi går på utställningar på Galleri ORO ibland, och får ibland för oss att det inte bara är ett galleri. Stämmer det, och vad är i så fall Galleri ORO?

    Galleri ORO är ett ideellt konstnärsdrivet galleri, men vi som driver galleriet har också våra ateljéer här. Som galleri arrangerar vi givetvis utställningar, men det händer också att vi samarbetar med andra aktörer (som till exempel Koloni och Theater of Blood) för att exempelvis ordna musik- och filmevenemang.

    Vilka är ni som står bakom Galleri ORO, och vad är det som gör att ni samarbetar.

    Vi är sex konstnärer som har ateljéer på ORO, som i olika utsträckning är med och driver galleriet. Den gemensamma drivkraften är kicken av att skapa bra utställningar och evenemang. Det är viktigt för oss att arbeta i en kreativ miljö och här på ORO har vi möjlighet att mötas, bjuda in konstnärer och andra kreatörer som vi tycker är intressanta och utvecklas tillsammans.

    Har ni någon särskild profil på det som ni visar på galleriet?

    Vår ambition är att vara ett icke-kommersiellt och icke-konventionellt galleri. Vi tar gärna risker och visar oetablerade konstnärer eller konstformer som inte ryms innanför institutionerna. Framför allt visar vi sådan konst som passar vår egen stil och smak och som vi själva vill se.

    Vad tycker ni att Göteborg verkligen behöver?

    Mer pengar till bra konst!

    Tack så mycket, för att ni tog er tid, ses ikväll!