Design och foto: Helena Quist

Exjobb på Textilhögskolan

De nyutexaminerade studenterna från kandidat- och masterprogram i Mode- och Textildesign, på Textilhögskolan i Borås, visar för tredje året i rad sina examensarbeten på Röhsska museet.

På Röhsska museet den 21 september – 17 oktober, vernissage den 21/9 kl 18.00, med landshövding Lars Bäckström inviger.

Tio textildesignkandidater vars projekt innehåller undersökningar av ytor och strukturer, utveckling av koncept för inredning av butik, samarbete med företag i Bangladesh som hjälper utsatta kvinnor m m. Textilier och material riktade mot mode, inredning, konst, från det privata till det offentliga rummet.

Elva modedesignkandidaters examenskollektion som har allt från en konceptuell, konstnärlig känsla till att visa mer kommersiella kollektioner. Kompletteras med en film från avslutningens catwalk.

Fyra textildesign masterstudenter visar verk som spänner från påklädda möbler till symbios mellan skandinavisk naturinspiration och thailändskt sittande, till projekt med textiliers potential att skapa dynamik i offentliga inredningar.

Utställningen visar ny design som utmanar konventionell textil- och modeindustri.

Examensarbeten av studenterna på Textilhögskolan i Borås har visat sig vara tongivande för textildesignen i Sverige och ett flertal av våra stora designers har sin utbildnings-bakgrund där 

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng