Vi får besök från London

För andra gången genomför ADA och HDK en mötesplats som vi kallar Social Place. Tanken är att vi bjuder hit olika byråer/organisationer/museum från runt om i världen.

Våra gäster håller ett seminarium och en workshop och alltsammans avslutas med en miniutställning på HDK. ADA står för det öppna seminariet.

Första gången vi gjorde det visade brittiska Åbäke metoder för att få jobba med just det man vill och ändå tjäna pengar. Nu blir det utställningsdesign med den Londonbaserade designbyrån A practice for everyday life (APFEL).

APFEL består av grafiska designers som har kommit att arbeta mer och mer med utställningar. Kunderna är bland andra; Tate Modern, Tate Britain, Performa Biennial New York, Architects Journal, Art Basel och Victoria and Albert Museum. De undervisar också på Royal Collage of Art i London

Hos oss talar de under rubriken Exhibiting the new art - Graphic Design in exhibition making. APFEL utgår från verkliga case.

Ett av casen är konstcentret The Hepworth Wakefield som öppnar nästa år och som ska innehålla verk av brittiska modernister. APFEL har gjort den grafiska profilen och skyltprogrammet. Där har de bland annat skapat ett typsnitt som tar utgångspunkt i arkitekturen.

Onsdagen den 1:a december kl 17:30 är du välkommen på ett seminarium med Kirsty Carter från A practice for everyday life i Aulan på HDK

Det kostar ingenting men anmäl dig till info.ada@businessregion.se om du vill komma. Dessutom har vi några gratisplatser till workshopen Let there be neon som äger rum på dagtid 1-3:e dec. Hör av dig om du är intresserad.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng