Bild: Konstnärernas Riksorganisation

Ett försök att mäta och värdera konstbranschen

I dessa tider blir det allt viktigare och viktigare med siffror och värden. I våra branscher kan mäktiga sifffror vara ett sätt att få respekt för värden som kan vara omät bara på andra vis. Nu har Konstnärernas Riksorganisation (fd KRO/KIF) publicerat en tung rapport om konstbranschens pekuniära värde.

Såhär skriver dom om sitt anslag i rapporten: "Konstvärlden är komplex och att genomföra en undersökning är ett steg mot ökad förståelse för hela branschen vilket förhoppningsvis ger incitament att utveckla och stärka konsten och dess ekonomiska villkor. I projektet har det varit en utmaning att mäta branschen då det saknas strukturer för insamling av data från den officiella statistiken och data från organisationer inom branschen. Rapporten fokuserar därmed i huvudsak på försäljning av konst och presenterar statistik kring sex områden inom branschen."

Läs mer om bakgrunden, resultaten och ladda ner rapporten här

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng