Fotograf: Lasse Lychnell

 Fotograf: Lasse Lychnell

Aktiviteter

Värdet av kulturell kompetens

Publicerat 2011.09.09

    Höstens första lunchföreläsare onsdag den 21 september kl.12.00 - 13.00 är Emma Stenström. Emma är docent i företagsekonomi och biträdande rektor vid Handelshögskolan i Stockholm samt gästprofessor vid Konstfack. Hon är sedan många år regelbunden krönikör i Dagens Industri.

    Emma Stenström kommer under föreläsningen att tala om hur vi kan skapa hållbara samhällen och innovativa företag och att det då behövs att vi värderar kulturell och humanistisk kompetens i mycket högre grad än vad vi hittills har gjort. Många gånger tror man att allt kan lösas med teknisk och ekonomisk kompetens. Och hur vi har missat något väsentligt; en känslighet, en förmåga till tolkning. Fler forskare börjar hävda detta. Vi ser en tendens till att i högre grad införliva ett kulturellt tänkande i företag och ökade kunskaper i humaniora.

    Under Emmas föreläsning kommer du bland annat att få "möta" några av dem som argumenterar för att det är dags att värdera kulturell och humanistisk kompetens högre än vad vi hittills har gjort. Du kommer också att få verkliga exempel från forskning om konstnärliga och kulturella  initiativ i företag och inom utbildningsområdet.

    Vi är i Aulan på HDK, Kristinelundsgatan 6-8 i Göteborg. Presentationen och det efterföljande samtalet är på svenska.

    Lunchen tar du med dig eller köper i caféet på HDK. Ring till Tamar (mobil 070-992 60 23) och boka om du vill köpa en vegetarisk eller en icke vegetarisk smörgås. Glöm inte att ta med kontanter så går allt mycket snabbare.

    Anmäl dig till info.ada@businessregion.se senast den 18 september.

    Lunchseminariet är ett arrangemang av ADA och Business & Design Lab . Business & Design Lab  är ett samarbete mellan HDK och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.