Bild: The British Library/Flickr Creative Commons

Egenanställning - hur funkar det?

Många är det som istället för att starta företag använder sig av olika faktureringstjänster. Egenanställningar förekommer ofta inom media, teater, tv, film, annan kultur, hantverk och några till branscher. KLYS har gjort en anlys och sammanställning av vad man bör tänka på som egenanställd.

En rapport från tankesmedjan Futurion har trängt djupare i detta ämne. Bland riskerna för den egenanställde finns en ökad utsatthet när det dels gäller hur många inkomstgivande uppdrag som skulle erbjudas framöver, dels hur och om den enskilde skulle kvalificera sig för arbetslöshetsersättning eller sjukförsäkring.

Samhället är inte riktigt rustat för denna sorts anställning och regelverk och tryggheten behöver hänga med i utvecklingen.

KLYS råd
Futurions rapport

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng