(c) & (s) twittrar mest

Centerpartister och Socialdemokrater i riksdagen
twittrar flitígare än sina kollegor från andra partier. Nio av de tio riksdagsledamöter som twittrar mest tillhör något av de två partierna.

Det handlar mycket om vad de gör just nu på jobbet och i privatlivet, vad de tycker i olika politiska frågor, samt länka till sina egna bloggar och tidningsartiklar. Resor tycks vara det populäraste tillfället att uppdatera sin status. Ulrika Ingemarsdotter är ansvarig för sociala medier på Centerpartiet. Ett ibland frustrerande jobb, konstaterar hon självkritiskt.

–Jag kan tycka att många använder Twitter som en kanal för att pusha ut sin politik, tyvärr. Många använder inte möjligheten att föra dialog, utan ser det som ytterligare en kanal att trycka ut politiken.

Eva-Lena Jansson (S) konstaterar att den som inte för en dialog snabbt tappar följare.

–Som politiker är man kanske van att använda medier som megafon. Det funkar inte på Twitter, man måste kommunicera och svara, annars är man körd.

Läs mer här.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng