Foto: ADA

 Foto: ADA

Aktiviteter

C´est la Vie!

Publicerat 2012.11.02

    Vi vill ringa in en känsla och ett beteende som vi tycker dyker upp lite här och var just nu - att man vill göra något annat med sitt liv. Ändra om, få mer tid, få mer mening eller bara få det annorlunda.

    ///FULLSATT///FULLSATT///FULLSATT///FULLSATT///FULLSATT///FULLSATT///

    Kanske är det medvetenheten om att vi inte är odödliga som gör att vi hör allt mer om människor som hoppar av ekkorrhjulet. Några flyttar till landet och bygger hus med solceller och äter egenodlat. Andra fortsätter men väljer kunder i linje med sin egen övertygelse. Några skänker bort pengar, andra ger av sin tid eller kunskap. Och några vill bara göra något helt annat.

    Vad är det i vår tid som gör att meningen med livet känns så relevant helt plötsligt? Och vad händer när vi börjar tänka på det? Nya normer för vad som är ett bra arbetsklimat? Nytt samhälle?!

    Let´s talk!

    PROGRAM
    ________________________________________________________________

    >>> De som vill kan komma redan kl 17:00.
    Då visar vi filmen Lemonade, om kreatörer som fick sparken i kölvattnet av den amerikanska ekonomiska krisen. Och som såg till att göra något bra av det. Vi har visat den tidigare, men några har bett att vi ska visa den igen.

     >>> Kl 18:00 värmer vi upp med perspektiv från:

    Caroline Bergmann, förskolechef / kulturarbetare / hantverkare / politiker i Uddebo.
    - Om livet i Uddebo, mindre pengar - mycket mening

    Jonas Hedeback, fd VD på CP+B Europe
    - Från välgödd reklam-VD till arbetslös maratonlöpare

    Peter Widell, Containerakademin / Göteborgs Cykelkök
    - Om att arbeta hårt för så lite pengar som möjligt

    >>> Kl 18:30 tar vi ett snack om livet och livsvalen med:

    Filip Nilsson, kreativ ledare på Forsman & Bodenfors som just sagt upp sig efter 24 år på byrån.

    Nina Sundén, fd marknadsdirektör på Swedish Match och rankad av Veckans Affärer som en av näringslivets 125 mäktigaste kvinnor. Sa upp sig för att bli fotograf.

    Tobias Regnell, vd Filter/Offside, klev av som chefredaktör, sålde båt och sommarställe. Nu känner han att han återtagit makten över sin tid, både i arbets- och privatlivet.

    Samtalet leds av Inger Hayman, skådesspelerska vid Göteborgs stadsteater sen 50 år, och nu dessutom radiopratare på Mannheimer & Tengby, Sveriges Radio.

    >>> Efteråt öppnar Pallazzot baren (ta med cash), och Frida och Sonja från Not Like Others fixar dansgolvet. Det finns mat att köpa hela kvällen lång. 50 pix för varm och go soppa.

    _____________________________________________________________

    ///FULLSATT///FULLSATT///FULLSATT///FULLSATT///FULLSATT///FULLSATT///

    VAR
    Hey It's Enrico Pallazzo (Sockerbruket 20-22 i Klippan). Ta trean eller nian till Vagnhallen Majorna och gå bort till Sockerbruket alldeles innan Röda Sten. >>> Karta

    NÄR
    Onsdagen den 21 november, från 17:00

    Det kostar ingenting men anmäl dig till info@adasweden.se så vi vet hur många som kommer. Och vänta inte för  platserna kan slut.