Bygget vann!

Tidningen nöjesguiden hade prisutdelning för Göteborgspriset i helgen. Det delades ut pris i en hel rad kategorier, t.ex: Krog, Café, Scen, Musik, Film, Mötesplats och Glädjespridare. Priset i den sistnämnda kategorin gick till Henrik Wallgren för Bygget som var ett samarbete mellan ADA och Röhsska Museet.

Tack, Henrik för ett hästjobb, tack alla ni som var där och gjorde Bygget till vad det var, och tack Nöjesguiden för kalaset.

Motiveringen löd:

Utrustad med hammare, målarfärg och en helt makalös entusiasm intog Henrik Wallgren och hans vänner sommaren 2009 Röhsska Museets innergård och förvandlade denna sobert kulturella plats till en interaktiv frizon för experimentlusta och kaos. Att lämna ”Bygget” utan ett stort leende på läpparna var helt enkelt en omöjlighet. Att han dessutom har hunnit vara med och göra Röda Sten till en av Göteborgs viktigaste arenor för alternativ kultur är smått otroligt. Och fantastiskt glädjande.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng