Fotograf: Jan-Olof Yxell. Bild: Maria Elmquist

 Fotograf: Jan-Olof Yxell. Bild: Maria Elmquist

ADA gör

Bygga företagets innovationsmuskler

Publicerat 2014.04.29

  • ADA
  • Innovation

Vårens andra lunchföreläsning på HDK i Göteborg är med docent Maria Elmquist. Hon arbetar på avdelningen för Innovationsteknik och Center for Business Innovation (CBI) på Chalmers Tekniska Högskola.
Maria forskar om ledning och organisering av innovation, utveckling av innovationsförmåga, organisering av FoU och kopplingen mellan design och innovation.

Maria kommer att tala om det stora behov av innovation som finns i företag idag. Hon menar att företag som vill bli mera innovativa ofta kan söka effektivitet genom att leta efter en optimal process.

Men detta fungerar sällan, innovation handlar om det vi inte vet, och som därför är svårt att optimera. Maria anser att många företag måste lyfta blicken från processerna och även fundera på företagets innovationsförmåga i bredare termer. Man bör fokusera på system som både kan arbeta effektivt och klarar att hantera det okända. Företagen behöver bygga upp sina innovationsmuskler.

Föreläsningen är på svenska och den är gratis.

Lunchen tar du med dig eller köper något i caféet på HDK. Ring till Tamar (mobil 070-992 60 23) och boka om du vill köpa en smörgås. Glöm inte kontanter så går allt snabbare.

Anmäl dig till info@adasweden.se senast måndag den 12 maj.

Datum: onsdag den 14 maj

Tid: 12.00 - 13.00

Plats: HDK, Aulan, Kristinelundsgatan 6-8 i Göteborg

Lunchföreläsningen är ett arrangemang av Business & Design Lab och ADA. Business & Design Lab är ett samarbete mellan HDK och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.