Bild: ADA

 Bild: ADA

Lokalt

Boxen för nya idéer

Publicerat 2014.01.14

  • Göteborg
  • Innovation

Samarbete över gränserna är bra tycker vi. Därför sjösatte vi Boxen i slutet på augusti, ett innovations-lab som ville få kreatörer och folk från olika branscher att mötas och utveckla nya idéer tillsammans.

Vi bjöd in deltagare från alla läger; kreatörer, designers, företagare, marknadsförare etc. Dessutom erbjöd vi rådgivning inom juridik och patent.

- Jag tyckte det var mycket givande, inte minst att komma ut från sin egen tankevärld, träffa andra och få nya infallsvinklar. Vi var en grupp på sex som fortfarande träffas och försöker utveckla vår affärsidé, även om det är svårt att hitta tid, alla är så upptagna med sina egna jobb, säger Monika Mulder, industriformgivare och en av dem som deltog i Boxens tvådagars workshop. Enda besvikelsen var att så få från näringslivet deltog, menar hon.

- Det var många återbud från dem och det var synd. Det är producenten man gärna vill träffa och tala med när man har idéer om en ny produkt. Jag vill utveckla något tillsammans med dem. Men det finns en skepticism mot designers, ”det blir för dyrt” är en replik jag ofta hör. Det skulle jag vilja ändra på. Jag kommer inte ditt för att störa deras arbetsro utan för att göra skillnad i framtiden. Det är synd att de väljer att stanna kvar i sina gamla trygga kontor och produktioner.