Stockholm Furniture Fair 2007 - Loungen vid entrétorget skapad av Konstantin Grcic. Foto: Magnus Skoglöf, Stockholmsmässan

 Stockholm Furniture Fair 2007 - Loungen vid entrétorget skapad av Konstantin Grcic. Foto: Magnus Skoglöf, Stockholmsmässan

Övrigt

Bland montrar och drinkar

Publicerat 2007.02.12

    Möbelmässan i Stockholm är en mötesplats både på dagen och på natten. I den bemärkelsen skilde sig inte årets upplaga mycket från tidigare möbelmässor. Under dagarna möts man bland montrarna, seminarium och diskussionsforum på Älvsjömässan och på kvällen i olika showroom och på kalas.

    Det var stor fest på Nalen när Svensk Form firade releasen för deras ny/gamla tidning Form. Redaktionen bakom Forms nya ansikte kommer från It is Media och AD är Sakari Paananen.

    På torsdagen var det dags att gå under jorden. Utställningen “We are going underground” arrangerades i Hotel Anglais garage och bland utställarna fanns bland andra TAF TAF, Thomas Bernstrand, Konkret Form, Bleed och Ulrika Sandström.

    Förutom att Möbelmässan i Stockholm är en bra mötesplats så är det också en bra mässa. Den håller hög kvalitet med flitigt besök av internationella gäster. I år var Industridesignern Konstantin Grcic möbelmässas internationella dragplåster. På mässans entrégolv fanns Grcics organiska fond med hundratals ormbunkar i gröna plastkärl tillsammans med några av hans många produkter och röda paraply som bildade ett tak. Greenhouse är ofta inspirerande. I år fanns förutom HDK också Göteborgsbaserade arkitektkontoret OlssonLyckefors på plats i Greenhouse. Tillsammans med Kasthall har de gjort ett experiment som blev en matta.

    Genomgående för många utställare var klädhängare och då gärna formade som träd. Swedese har haft sitt klädträd av Michael Young och Katrin Petursdottir ett tag men även Maze har en trädhängare av Louise Hederström, Karl Andersson och Söner presenterade en hängare av TAF och i Greenhouse presenterades också flera exempel på hängare bland annat Smile&Industrys klädhängare “Prech”.

    Funktionella trädhängare för kläder, så nära man kan komma ett mer hållbart tänkande på 2007 års möbelmässa i Stockholm kanske……

    Läs mer om Stockholms Möbelmässa här.