Bild: Ninnie Schröder

Att utveckla Göteborgs modenätverk

Modebranschen i Göteborg har signalerat på olika vis att de vill stärka sitt lokala samarbete. Vi har jobbat med detta sedan förra hösten, på lite olika vis. Nu har vi tagit in en person på heltid som ska utforska och stötta detta arbete. Victoria Cleverby är masterstudent på HDKs utbildning Business & Design med en kandidat i textil från Konstfack. Under återstående delan av året kommer vi att kunna följa hennes arbete med att bl a träffa folk i branschen. Här kommer hennes text om det arbete hon ska göra.

I årets tredje nummer av Svensk Forms medlems tidning ”Form” utropas Göteborg till en ”sharing city” redan på omslaget. Artikeln handlar sedan om Göteborgs satsning på kollaborativ ekonomi, men jag har fastnat för ordet ”sharing”. I mitt arbete att som praktikant på ADA utveckla Göteborgs modebranschnätverk är det nämligen ett ord jag stött på flera gånger i mitt samspråk med Göteborgs modeutövare, men då i den svenska motsvarigheten ”delande” och ”stöttande”. Många är väldigt benägna att beskriva Göteborgs modebransch som en bransch där det finns en vilja att hjälpa och stötta varandra. Därför tycker jag det är extra roligt att få möjligheten att utveckla ett förslag för hur vi skulle kunna tillgodogöra oss den fantastiska inställningen. Och detta nätverk efterfrågas också av branschen.

Så nu vill jag under mitt arbetes gång också dela med mig. Därför publicerar vi på ADA mina kortare intervjuer med aktörer från Göteborgs modebransch för att låta dem dela med sig om sin syn på Göteborgs modebransch.

Victoria Cleverby, masterstudent på Business & Design, HDK

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng