Artist Clothing i Belgrad, november 2005. Foto: Ulrika Gunnarsdotter

Artist Clothing gästar Eftersnack 23 februari

Under rubriken Din version av samtiden! presenterar Ulrika Gunnarsdotter och Kajsa Eriksson från Artist Clothing sitt arbete på Eftersnack den 23 februari. Artist Clothing är en pågående undersökning av modets kommunikativa och bildmässiga egenskaper. Artist Clothing är också en plats för möten mellan olika discipliner. Projektet initierades 2003 av Ulrika Gunnarsdotter som en verksamhetsplattform för att finna nya vägar och former för konst att kommunicera på. Grundidén är att konstnärer tillverkar var sin klädkollektion med utgångspunkt i var och ens konstnärliga praktik.

Samtalet kommer att kretsa kring att alltid följa den egna rösten både som konstnär och designer. Konstnärer som gör kläder, designers som gör konst. Ett experiment som närmar sig något nytt.

Ulrika Gunnarsdotter är konstnär, projektledare och
initiativtagare till Artist Clothing och Kajsa Eriksson är konstnär, doktorand i modedesign och en av medarbetarna till Artist Clothing hemsida som släpps den 9:e mars.

TID: 23 februari kl 19.00
PLATS: Restaurang Respekt, Järntorget, Göteborg
Fri entré. Anmälan till info.ada@brg.goteborg.se

Eftersnack presenteras den 23 februari i samarbete med Sveriges Designer.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng