Intervju

Anders Breitholtz

Publicerat 2008.08.27

    Hej, vad gör du Anders ?

    Jag arbetar på Råvara...Det bästa är nog att man går in på hemsidan www.ravara.se så får man bilda sig en egen uppfattning om vi gör annars blir det lätt att jag slänger iväg en säljdänga och det är blir ju aldrig kul...

     Vad är Wood Fusion?

    Det är ett många projekt vi driver just nu och som handlar om att bidra till att design- och arkitektgängen ska kunna träffa industrin och vise verse. Framöver kommer vi köra en rad "Fusion" projekt i anslutning till de traditionella industrimässorna på Svenska Mässan där Wood Fusion är det första. 

    Skiljer den sig från andra industrimässor på något sätt? 

    Ambitionen har varit att mixa möbelmässans Greenhouse med en traditionell industrimässa. Därför har vårt kära syskonföretag Kvarnen Studio ritat om hela mässgolvet i E-hallen så att det ser ut som en enorm skatepark. Sen har Mark Isitt och Senab fått ihop ett bra seminarie-program med talare som exempelvis Lars Vilks, Gert Winghård och Frans Johansson. Men i grund och botten handlar det ju om att vi kreatörer måste ju ha koll på industrin - för det är ju trotts allt industrigubbarna som materialiserar våra ideer. 

     På vilket sätt har du arbetat med Wood Fusion?

    Jag har nog varit den drivande kraften bakom projektet. Men jag vill verkligen påpeka att det är tack vara Stefan Sundqvist som är projektledare för Trä & Teknik samt Annelie Lundqvist på Svenska Mässan som har vågat testa ett sånt här projekt. 

     Vad får man absolut inte missa även om man knappt har någon tid alls?

    Bra fråga - Utöver talarna och de som ställer ut kan man ju alltid ta del av min och Anja Amundsens mini Workshop. Varje dag vid 16:00 precis innan mat & mingel-tajm sätter igång har vi 2 kubik "brio" byggklossar till vårt förfogande...

    Tack så mycket, lycka till!