Lisa Carlsson

Ofta är sinnebilden av en kreatör någon som jobbar med bilder eller kanske utformar föremål. Men det fins ju såklart en större grupp av kreatörer, och nu ville vi lyfta fram en ofta bortglömd grupp nämligen trädgårdsdesignen Lisa Carlsson, utbildad i Alnarp, som gör trädgårdar under namnet HirdmanCarlsson och säljer noggrant utvalda växter och växttillbehör på Växtverket. Vi bad henne berätta om det hon kallar sin arbetsplats.

Berätta om din arbetsplats!
Jag har ett kontor i Fixfabriken, Majorna. Här finns massa blandade verksamheter och ett liv som jag gillar samtidigt som jag har möjlighet att stänga in mig och vara i fred. På mitt kontor finns min dator och alla saker som jag behöver när jag ritar trädgårdar, ett ritbord, scanner och massa inspirationsböcker. Ärligt talar tittar jag väldigt sällan i trädgårdsböckerna utan hänger oftast på pinterest men på sikt ska jag flytta in en soffa där jag ska ligga och lata mig med en god bok när det är lite lugnare i vinter.

Vad inspireras du av just nu?
I helgen var jag i Lissabon och knarkade trädgårdskonst så jag är helt fullmatad av helt otroliga platser från olika tidsepoker med helt olika uttryck. Väldigt inspirerande!

Till vardags inspireras jag av människor som tänker annorlunda eller gör andra saker än mig.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
Jag sitter ofta vid datorn och beställer varor, gör kollage, ritar trädgårdsillustrationer och svarar på mail. Ibland är jag ute hos kund på konsultation och ganska ofta är jag på plantskolan och hämtar växter eller bara kollar runt för att få inspiration.
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng