Kolgruvan

Berätta om dig och din arbetsplats.
Willy och Fredrik heter vi och tillsammans driver vi Kolgruvan, ett kreativt hus för entreprenörer, startups, frilansare och andra idérika individer ute på Ringön i Göteborg. Kolgruvan inkluderar även en fotostudio och en eventdel där företag och privatpersoner kan använda sig av en stor del av lokalen för utställning, fest eller konferens.

Under vår skapande process har vi besökt diverse företag och kontorshotell för att få inspiration. På många platser såg vi att man allt som oftast valt att köpa något nytt och designat. Vi har istället tänkt om. En stor del av alla skruvar vi dragit ut har vi återanvänt, en gammal veranda har blivit ett mötesrum. Våra skiljeväggar är Volvos gamla busstopp som Västtrafik monterat ner. Vår inredningen är köpt på second hand (auktion).

För länge sedan var detta en chokladfabrik och vi har därför valt att behålla industrikänslan. Det är högt i  tak, ljust och lite slitet här och var. Vi gillar det.

Fredrik bakgrund är från fordonsindustrin som konstruktör. Jag har tidigare jobbat som projektledare inom bank & finans.

Vad inspireras du av just nu?
Det är så mycket vi inspireras av och just nu ligger Japan oss varmt om hjärtat. Tokyo ha allt man kan önska sig av storlek, mystik, puls och personlighet. Staden ger mersmak och inspirera på ett sällan skådat sätt.  Det är kort och gott ett organiserat kaos. Vi blir aldrig trötta på Tokyo och vi har tänkt att inreda ett konferensrum rum i japansk stil med tatamimattor och låga bord.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
Vi har under de senaste månaderna varit ett med gruvan och allt vår fokus har gått till att renovera. Att få ordning på en fallfärdig barack på lite över 700 m2 är inget som görs över en natt. Så vår arbetsdag har bestått av att pensla och snickra ”twentyfourseven”. Det finns dagar då vi satt nyckeln i låset och känt ”nä nu orkar jag inte måla” och vänt hem. Andra dagar har vi haft hur mycket energi som helst. Det har hittills varit en väldigt spännande resa som bjudit på det mesta i frustrationsväg och glädje.

Nu när vi nästan är färdiga med alla renovering och folk börjat flytta in så har vi börjat fokusera på att marknadsföra Kolgruvan och att få igång vår eventdel. Vår arbetsdag startar för det mesta med ett kort möte där jag och Fredrik planerar dagen och delar upp arbetsuppgifter. I och med att vi båda sagt upp oss från våra tidigare jobb så är inte heller arbetsdagen överdrivet planlagd som den var tidigare, då vi var anställda. Det finns alltid något nytt att ta sig an.

--

>>> Läs mer om Kolgruvan här
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng