Hellbjörn Schedwin

Berätta om er och er arbetsplats.
Vi heter Kajsa och Maria och tillsammans är vi den normkreativa byrån Hellbjörn Schedwin. Vi flyttade in i vår nuvarande arbetsplats strax före sommaren och är fortfarande som helt nykära i den. Kontoret ligger högst upp i Lagerhuset nära Järntorget. Vi har snedtak och knasiga vrår och utsikt över både inloppet och Liseberg – det är som att sitta i ett Göteborgsvykort. Tidigare satt Djungeltrumman här och de sålde snällt några av sina skrivbord till oss. I övrigt byggde vi upp allt från grunden. Formgivaren av oss (Schedwin) fick en vision som handlade om pasteller och en rofylld känsla av orubblig trygghet och det tycker även skribenten (Hellbjörn) att vi uppnått. Hittills har alla som kikat in sagt något i stil med ”wow”.

Vad inspireras ni av just nu?
Sedan vi slutade på den stora digitala byrån där vi träffades för sex år sedan inspireras vi oförtrutet av att vi nu kan använda våra hantverk till annat än att kränga prylar. Vi har skapat en tillvaro där vi bestämt att det är vårt ansvar som kommunikatörer och reklamskapare att kritiskt granska normer och fundera över vilka världsbilder som vi och våra kunder bidrar till att bygga. Det ingår i vårt affärserbjudande att arbeta för en socialt och ekologiskt hållbar utveckling och det är oerhört inspirerande att det funkar. Att vi kan leva på det här och att fler och fler är beredda att närma sig en feministisk och antirasistisk analys. Jädrar vad det är gott för den existentiella ångesten att få göra det vi tror på.

Hur ser en arbetsdag ut för er?
Vi brukar komma in ungefär samtidigt, vid niorycket. Kaffebestyr och eventuellt pentryansvar (vi delar kök med ett gäng andra företag) följs av morgonmöte där vi går igenom våra kort- och långsiktiga listor och prioriterar bland uppgifterna. Vi pratar igenom kommande kundmöten och förbereder oss för eventuella framträdanden och föreläsningar. Vi har som motto att alltid vara beredda på allt i alla situationer. Det kanske låter lite övermäktigt, men det funkar för oss. Vi ska alltid vara proffsiga och pålästa.

Efter morgonmötet jobbar vi på. Eftersom vi bottnar i olika uttryck (en är copywriter/journalist och en är formgivare) så är det enkelt att dela upp göromålen oss emellan. Maria tar det textuella och Kajsa det visuella. Strategier och idéer skapar vi tillsammans.

När klockan närmar sig 16 måste en av oss oftast stressa iväg för att hämta avkommor. Men inte alla dagar. Det händer att våra blickar möts och frågan om de-brieping (debriefing möter IPA) kommer upp. Då händer det att Friskis-pass bokas av och vi tar hissen ner till Lagerhusets restaurang för att ta in något skummande. Man får – så att säga – inte glömma att lukta på blommorna, även när det är mycket att göra med företagandet och världsförbättrandet.
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng