Hanna Lindholm/emma och malena

Berätta om dej och din arbetsplats.
Jag heter Hanna Lindholm och har arbetat på emma och malena i 5 år. Jag har studerat formgivning vid Yrkeshögskolan Novia i Åbo och när vi hade praktik var jag hos emma och malena under 10 veckor, då fick jag en bra inblick i arbetet och företaget. Efter det fick jag anställning. Idag jobbar jag främst med produktionen och formgivningen av våra kollektioner på huvudkontoret som ligger på Kungshöjd. När jag började arbeta hos emma och malena stod jag främst i butiken på Vallgatan. Vilket jag fortfarande försöker göra ibland, för det är verkligen i butiken jag får den bästa feedbacken på kläderna både vad det gäller passform, mått och modeller. Två gånger om året åker vi till Portugal för att besöka fabrikerna som tillverkar våra plagg.

emma och malena designar kläder för barn, dam och herr i marin anda. Företaget startades 2004 av Emma Landström och Malena Ostwald då de fick överta en fiskebod på Käringön. Idag finns fem emma och malena butiker, en på Vallgatan 4 i Göteborg och två på Käringön varav en är Lilla em (emma och malenas barnbutik). I våras öppnades även en butik i Nynäshamn och så finns en online shop emmamalena.com. Vi säljer även vidare till ett 60-tal återförsäljare runt om i världen.

Vad inspireras ni av just nu?
Just nu är vi i slutskedet av arbetet med kollektionen för vår och sommar 2017. I denna kollektion har vi inspirerats av Evert Taube och hans liv. Det marina temat går som en röd tråd genom alla våra kollektioner. Ofta hämtar vi inspirationen från Käringön, det bästa är att sitta där ute och arbeta, tycker jag. Ta gärna en tur ut till Käringön i sommar, den 16:e juli har vi modevisning utanför butiken på Skeppersholme. Det är 10:e året i rad och det brukar bli en liten folkfest.

Hur ser en arbetsdag ut för dej?
Mina arbetsdagar ser väldigt olika ut. Ofta börjar dagen med en rad mail som ska besvaras. Sen beror arbetsuppgifterna mycket på var i kollektionsarbetet vi är. Får vi prover från fabrik mäter jag av dem utifrån den måttlista vi har gjort, eventuellt behöver ändringar göras och skissen justeras. Jag har kontinuerlig kontakt med våra fabriker. Jag jobbar även mycket med vår webshop och sociala medier. Det är väldigt spännande och roligt med så varierande arbetsuppgifter, jag känner mig aldrig uttråkad.

ser mer emma och malena på:
www.facebook.com/emmaochmalena
instagram.com/emmaochmalena
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng