Daniel Götesson / Ekta

Berätta om dej och din arbetsplats.
Jag är konstnär och arbetar med lite allt möjligt, jag är nyfiken o rastlös o gillar att arbeta med flera grejer samtidigt. Jag har min ateljé på ORO i Majorna tillsammans med 4 andra konstnärer. ORO har funnits sedan 2005 och funkar i huvudsak som arbetsplats men vi har också jobbat mycket med utställningar och spelningar och fester. Jag ser bara fördelar med att dela lokalen med andra konstnärer, vi har bra koll på varandras arbete/process och man blir ofta kvar efter arbetstid och umgås. ORO ligger vid Vagnhallen Majorna och det är många vänner och konstnärer som håller till i närheten.

Vad inspireras du av just nu?
Jag ritar mycket med min dotter just nu och får mycket energi från det. Annars får jag mycket inspiration från staden, jag gillar fläckar och spår av olika slag. De senaste åren har jag inspirerats mycket av de oavsiktliga abstrakta kompositioner som ibland uppstår efter klottersanering, jag fotar mycket men ibland gör jag även små tillägg. Jag får även mycket inspiration från böcker och jag går regelbundet till olika antikvariat runt om i stan, favoriten är Faust. Utöver det så inspireras jag så klart av andra konstnärer, jag träffar ofta vänner o kollegor för att samarbeta eller bara prata och umgås. Musik är en stor del av mitt arbete också, den kan hjälpa mig att hitta en bra takt i arbetet och det är sällan tyst i min ateljé.

Hur ser en arbetsdag ut för dej?
Jag brukar föröska hålla ganska hårda rutiner, en vanlig dag så brukar jag lämna barnen på skola och dagis och är oftast i ateljén kl 08 varje dag. Jag börjar arbetsdagen med att lägga mig på soffan och sova i 20 minuter. Om jag inte har något att fortsätta och arbeta med brukar jag börja med att sitta en timma med skissboken eller göra lite snabba teckningar eller kollage för att komma igång. Jag försöker också ta mig tid så ofta det går att åka ut och måla en vägg, jag gillar att vara i ateljén men behöver variation och trivs bra med att jobba i princip vilken miljö som helst. Under vissa delar av året reser jag mycket och arbetar med olika projekt utomlands, det är absolut nödvändigt för att jag inte ska ledsna på Göteborg. Den senaste tiden har jag arbetat tätt med Lundgren+Lindqvist, vi har jobbat med en Kickstarterkampanj för att få ihop produktionskostnaderna till att publicera 3 av mina skissböcker. Ett helt vansinnigt projekt med tanke på hur många timmar som gått in i projektet, men det kommer synas i resultatet som släpps i Juni och kommer hålla en väldigt hög kvalitet.
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng